Kartta

Kartta

torstai 18. kesäkuuta 2015

Aloituskokous

Viimeisten parin viikon vapaa-aika on kulunut mm. erilaisia tarjouksia vertaillen. Maanrakennusurakan suhteen tehdään päätös tällä viikolla, rungon ja LVIS-urakan osalta viimeistään ensi viikolla. Tarjousten vertailu on yllättävän haasteellista. Vaikka olimme varautuneet tarjoussisältöjen eroavuuksiin ja pyrkineet minimoimaan eroja määrittelemällä mahdollisimman tarkasti, mitä haluamme tarjousten sisältävän, niin ei niistä tarjouksista kuitenkaan aivan vertailukelpoisia tullut.

Tällä välin on myös saatu lopulliset LVI- ja sähkösuunnitelmat samoin kuin rakennesuunnitelmat sekä tilattu vesiliittymäsopimus, rakennusten paikan maastoonmerkintä ja työntekijöiden työtapaturmavakuutus.

Aloituskokous Vantaan rakennusvalvonnassa oli yllättävänkin perusteellinen. Hyvä niin tietysti, etenkin kun ollaan rakennuttajina ensikertalaisia.

Aloituskokouksessa käytiin läpi pääpiirustukset, energiatodistus ja pohjatutkimuksen tulokset. Lisäksi nimettiin rakentamisen eri vaiheiden vastuutahot valmiille tarkastusasiakirjan yhteenvedon lomakepohjalle ja tutustuttiin netistä löytyvään tuotekelpoisuuden tarkastamista varten laadittuun excel-taulukkoon:
www.henhelpdesk.fi
-> tuotekelpoisuuden tarkastaminen
-> tarkastusasiakirjan liitelomakkeet

Kotiläksyksi saatiin julkaisu nimeltä Pientalotyömaan valvonta ja tarkastusasiakirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti