Kartta

Kartta

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Meille tulee Lammi-talo

Monenlaisia tarjouspyyntöjä anturamuoteista, harkoista, teräskatteista, ovista ja ikkunoista sekä vesikattovalmiista paketeista on vertailtu kevään ja alkukesän aikana.

Vesikattovalmiista materiaalipaketeista saimme tarjoukset ainoastaan Lammilta (TaloTalo) ja Lakkakivitaloilta. Tarjouksia odotettiin myös Basso Buildingsilta (Ruduksen harkot) ja Kodikas Centerilta (Lujan harkot), mutta näitä emme saaneet. Edellä mainittujen lisäksi pyysimme harkkotarjoukset Rudukselta ja HB kivitaloilta. Ruduksen asiakaspalvelu oli esimerkillistä. Luultavasti otamme heiltä aikanaan tukimuurit, vaikka nyt harkkojen osalta päädyimmekin toiseen toimittajaan ja helppoon kokonaisratkaisuun. HB puolestaan putosi pois heti kättelyssä. Vastaukseksi kattavaan, piirustuksineen lähetettyyn pyyntöömme saimme HB:lta listan harkkotuotteidensa yksikköhinnoista, rahdista ja sen purkamisesta per tonni sekä kuormalavojen kappalehinnoista. Vieläkin naurattaa.

Lakan kokonaistarjous oli jonkin verran Lammia edullisempi, mutta palvelukonsepti ei vakuuttanut. Lakalla ei ollut myöskään halukkuutta lähteä erittelemään, mistä kokonaishinta koostuu - toisin kuin Lammilla.

Tämä ei ole maksettu mainos.
Lammin tarjouksen selkeys, paketin kattavuus ja erinomainen asiakaspalvelu saivat meidät, omakotitalorakentamisen ensikertalaiset, päätymään heidän asiakkaikseen. Heidän palvelukonseptiinsa kuuluvat myös työmaiden esittelykäynnit sekä tarvittaessa työn opastus työmaalla.

Lammin/TaloTalon kokonaisuudesta jätettiin tässä vaiheessa pois ikkunat ja ovet (ml. terassin kaksi liukuovea). Niistä on tarkoitus tehdä erillinen sopimus.

Ovi- ja ikkunavalmistajille lähetimme jo loppukeväästä tarjouspyyntöjä ja useimmat vastasivat kohtuullisessa ajassa, joskin tarjousten tarkkuudessa oli toivomisen varaa - joka ikisessä oli puutteita, esim. jokin ikkunoista puuttui, yhdestä tarjouksesta puuttui teknisen tilan ovi, toisesta varaston oven levikeosa, useimmista myös ruokailutilan ikkunan tuloilmaventtiili tai muita lisäosia, jne. Tarkkana täytynee olla siinä vaiheessa, kun sopimusta näistä allekirjoitetaan.

Viime viikolla kävimme ikkunavalmistajien näyttelytiloissa tutustumassa tarjontaan. Kierroksen perusteella kisan loppusuoralle pääsivät Domus ja Skaala. Näiden välillä tehdään lopullinen valinta. Kuulemme mielellämme muiden rakentajien kokemuksia näistä kahdesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti