Kartta

Kartta

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kodinkone- ja valaisinostoksilla

Välillä on hyvä irtautua hetkeksi harkkolavoista ja viemäriputkista ja keskittyä seinien sävyihin, kodinkoneisiin ja sisustustuotteisiin.

Loppukesän lomareissulla tehty löytö korvaa (ainakin alkuvaiheessa) eteisen seinään suunnitellun Lumimarja-maalauksen. Tämän kyltin taustasävyyn on tarkoitus sovittaa kodinhoitohuoneen tehosteseinä.

Juuri päättyneillä Habitare-messuilla neuvottelimme kodinkonepaketista Expertin kanssa. Vajaan 5000 euron kokonaisuus koottiin pääasiassa Mielen ja AEG:n koneista. Induktioliedeksi valitsimme (ainakin alustavasti) Boschin valkoisen vaihtoehdon. Sopimuksen ehdot ovat asiakkaan kannalta hyvin joustavat: käytännössä emme ole sitoutuneet mihinkään - toisin kuin myyjä, joka mm. antaa hintatakuun eli jos löydämme saman tuotteen joltain muulta suomalaistoimijalta halvemmalla, myy Expert sen meille samaan hintaan. Paketista voi myös vapaasti jättää tuotteita pois, jos päädymme tilaamaan kodinkoneita vaikkapa jostain ulkomaisesta nettikaupasta.

Habitare-messsuilla lämmittelimme myös takkakauppoja, mutta hintaa ei saatu hilattua niin alas, että olisimme siltä istumalta tehneet sopimuksen. Luultavasti päädymme siihen, että ostamme joko Rueggin tai Schmidin takan asennettuna - ja erikseen pinnoituksen sekä takkaan että hormiin esim. Decosilta, joka myös oli messuilla mukana esittelemässä tuotteitaan.

Periaatteestamme "laadukasta mahdollisimman edullisesti" lipsutaan lamppukaupoissa (ehkä jossain muuallakin). Keittiön ja ruokailutilan välisen saarekkeen päälle tilattiin tänään kaksi Orient-kuparilamppua - ei halpaa mutta silmiähivelevän kaunista. Ja edelleen haaveissa on hankkia olohuoneeseen Secton lamput, joita mainostin jo aiemmassa postauksessa.


2 kommenttia:

  1. Meille tulee Schmidin takkasydän hissiluukulla Valmistulen kautta. Tulikiven ja On-rakenteen yhteinen konsepti jossa takka tulee käyttövalmiina kohteeseen. Kannattaa kysäistä tarjousta sillä meillä hinta oli edullisempi kuin paikalla tehty esim. Skamol-levyistä. Käyttökokemuksia ei vielä ole, mutta ehkä jokusen viikon päästä kunhan asennus saadaan hoidettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Saimme heiltä tarjouksen kokonaisuudesta, johon sisältyi myös savupiippu. Se ei ollut paras saamamme tarjous, mutta pitänee ennen lopullista päätöstä kysyä Valmistuleltakin pelkän takan hintaa asennettuna.

      Poista