Kartta

Kartta

tiistai 1. syyskuuta 2015

Liitostyöt

Sähköliittymä saatiin tontille jo heinäkuussa, kuten aiemmassa postauksessa kerrottiin. Myös sähköpääkeskus tilattiin Vantaan energian kautta. Se siirrettiin toissa viikolla maatöiden tieltä lähelle lopullista sijoituspaikkaansa autotallin päätyyn.

Vesi- ja viemäriliitosten teko jäi maanrakennustöiden viimeiseksi vaiheeksi. Jo kesäkuussa lähetimme HSY:lle naapurin kanssa tehdyn sopimuksen liittymisestä vesi- ja viemäriputkiin naapurin tonttitien päässä. Liitostyökin tilattiin HSY:ltä hyvissä ajoin. Liittymä kaivettiin auki eilen ja vesiliitos tehtiin tänään. Liitoksentekovierailun jälkeen kyselimme vielä perään HSY:ltä, milloin vesimittari tuodaan, jotta saadaan rakennusajaksi vesi omista putkista. (Tähän asti on hyödynnetty naapurin kaivoa.) Kävi ilmi, että mittari olisi pitänyt erikseen tilata, jotta se olisi tuotu samalla kertaa, kun liitostyö tehtiin. Onneksi siitä sopiminen onnistui puhelimessa. Saamme vesimittarin ensi viikolla.

Viemäriliitos on vielä tekemättä. Naapurin tarkastuskaivon ja kaupungin kaivon välinen putki on vuosien saatossa painunut notkolle. Olemme sopineet, että liitoksemme tehdään samalla, kun putken pohjustukset korjataan ja putki vaihdetaan. Sillä ei sinänsä ole meidän puolestamme kiirettä, mutta naapurin liittymässä tarkastuskaivon ympärillä on nyt suurehko kuoppa odottamassa korjausta ja liittämistä.

Yhteenvetona liitostöistä voi todeta, että VES:n ja HSY:n palvelu on ollut erinomaista, joskin hieman turhaa säätämistä on tullut. HSY:n suhteen on muutaman kerran kevään ja kesän aikana käynyt mielessä, että rakentajalta edellytettäviä yhteydenottoja ja lomakemäärää voisi varmaankin jotenkin rationalisoida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti