Kartta

Kartta

lauantai 24. lokakuuta 2015

Nousee, nousee...

Viimeksi kuluneet kolmisen viikkoa on rakennettu seinää, leikelty ja "liimailtu" styroksieristeitä ja tehty valuviisteiden valmisteluja. Eteneminen on tuntunut hitaalta - ehkä osin siitä syystä, että valmistumisvauhtia on tullut vertailtua "malliaikatauluun", jonka mukaan seinät olisivat olleet pystyssä jo kolmisen viikkoa sitten. Kärsimättömästi odotellaan, että pari viikkoa pihalla odottaneet kattotuolit saataisiin nostettua paikoilleen.

Eristeharkkojen ulkosyrjän päälle on ladottu metrin verran 150-millistä valuharkkoa ja harkkojen sisäpintaan kiinnitetty styroksit. Kattotuolit asennetaan näiden "kuorirakenteiden" sisäpuolelle siten, että ulospäin seinäpinta on yhtenäinen alhaalta räystäisiin asti.

Ennen "harjakaisia" edessä on vielä terassin neljän teräspylvään ja terassin kattorakenteita tukevien palkkien asennus hitsauksineen. Kun lähes kuuden metrin korkeuteen kohoavan etuseinän viimeisetkin harkot saadaan paikoilleen, on vuorossa viimeinen valu.

Teräspylväiden toimitus on vasta tulevan viikon lopulla, joten luultavasti timpurimme rakentavat ensi viikon autotallia. Yläpohja, putkitukset, vesikatto ja väliseinät vievät kai noin kuusi viikkoa. Jos tällä välin ei tule viivytyksiä, tasoitustöiden vuoro olisi joulukuun puolivälistä alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti