Kartta

Kartta

tiistai 5. toukokuuta 2015

Kokonaisuuden haltuunoton hankaluus

Eilisiltana teimme ex tempore -visiitin tuttavien omakotitalotyömaalle, jossa talon isäntä itse on illat ja viikonloput hommissa. Siellä tuli puheeksi ajatuksemme palkata projektinjohtaja, joka huolehtisi puolestamme osan kilpailutuksista, urakoitsijoiden arvioinnit, aikataulutukset jne. Tämä rakentaja oli sitä mieltä, ettei ehkä kannattaisi sellaiseen lähteä vaan paras olisi sopia itse suoraan urakoitsijoiden kanssa.

Onhan se projektinjohto kohtuullisen iso menoerä, mutta samalla talonrakennuksen ensikertalaisille ehkä turvallisin vaihtoehto. Ja siitä syystä emme ole kovin vakavasti harkinneet, että hoitaisimme yllä mainitut itse. Etenkin aikataulutukset, niiden yhteensovittaminen ja urakkatarjousten kattavuus mietityttää.

Sen verran ajatus projektinjohtoideasta luopumisesta jäi kuitenkin kytemään, että tänään lähtivät (koeluontoisesti) tarjouspyynnöt kolmelle maanrakennus- ja perustusfirmalle. Aiemmin olemme jo koonneet listaa, mitä harkkotoimittajia, ikkuna- ja ovivalmistajia jne. kilpailutettaisiin, jos tällaiseen omatoimisuuteen päädytään.

Lammin TaloTalo-konseptiin olemme aiemmin tutustuneet pintapuolisesti. Nyt tämäkin ajatus on otettu uudelleen pohdintaan, kun mies sai puhelinsoiton Lammi-edustajalta. Tavallaanhan idea tässä on sama kuin erillisen projektinjohtajan palkkaamisessa - sillä erotuksella, että kaikki keskeiset yhteistyökumppanit on jo etukäteen sovittu.

1 kommentti:

  1. Itse kun pidin "kaikki langat omissa käsissäni" niin minulle oli suuri helpotus myös se, että sain itse määrätä mitä tontilla tehtiin ja kuka siellä teki. Monesti rakennusblogeja lukemalla joutuu huomaamaan, että talonrakentaja kyllä huomaa, että pieleen menee - tai ei ole muuten tyytyväinen, mutta työmiehet ottavat käskyjä vastaan vain omilta esimiehiltään. Loppupeleissä reklamointi voi sitten kuitenkin kaatua talon rakentajalle, jos joutuu suoraan asioimaan esim. jonkun alihankkijan kanssa - johon ei alun perinkään ollut mitään sopimussuhdetta (mutta jos pääurakoitsija ei kuitenkaan ehdi/jaksa/viitsi omaa alihankkijaansa reklamoida).

    VastaaPoista