Kartta

Kartta

torstai 14. toukokuuta 2015

Tarjouspyyntöjen päivittelyä


Runko
Projektimme ensimmäinen tarjouspyyntö lähetettiin jo helmikuussa luonnoskuvilla Rudukselle, kun heiltä päin aktiivisesti "pyydettiin pyyntöä". Nyt rakennuslupaa odotellessa on tarjouspyyntöjä runkotoimituksesta (ja mahdollisuuksien mukaan myös koko vesikattovalmiista paketista) lähetetty valuharkkovalmistajille:

  • HB-kivitalot
  • Lakka Kivitalot
  • Lammi
  • Luja
  • Rudus (päivitetty)

Katto, ikkunat ja ovet
Ikkuna- ja ovivalmistajia sekä kattopakettien toimittajia on tarkoitus lähestyä kuluvan viikon aikana. Ja sitten odotamme jännityksellä hintahaitarin ohella myös vastausprosenttia.

Ainakin Lammin TaloTalo-konsepti ja Luja-kivitalojen yhteistyö Kodikas-kivitalojen kanssa näyttäisi mahdollistavan jonkinlaisen kokonaisratkaisun, johon siis myös ikkunat, ovet ja katto kuuluisivat. Toivottavasti saamme riittävän eritellyt, vertailukelpoiset tarjoukset.

Lakka Kivitaloilla on myös maininta muuttovalmiista taloista yhteystietosivuilla ja lista yhteistyökumppaneista, mutta epäselväksi jää, viitataanko muuttovalmiilla vain heidän omaan mallistoonsa vai onko paketti mahdollista saada esim. vesikattovalmiiksi heidän yhteistyökumppaneidensa kautta.

HB-kivitaloilla ja Ruduksella näyttäisi olevan tarjolla vain harkkoja ilman sen kattavampaa tuote- tai palvelukonseptia. Eli ainakin siinä tapauksessa, jos jompaan kumpaan näistä päädytään, katto-, ikkuna- ja ovitoimittajat valitaan erikseen.

Maanrakennus
Muutamalta maanrakennusfirmalta on pyydetty tarjoukset. Yksi hyvämaineinen firma totesi pahoitellen, että tällä hetkellä työmäärä ylittää kapasiteetin. Tosin ensin olivat luvanneet tulla käymään tontilla ja vasta heitä sinne odotellessa tuli soitto, ettei tämä nyt onnistukaan. Toiselta, suurehkolta toimijalta tuli melko ilmava tarjous. Kolmatta vielä odotellaan. Voi olla, että tässä päädytään lopulta pääsuunnittelijan suosittelemaan pikkufirmaan, jolta ei vielä ole pyydetty tarjousta. Mutta lähipäivinä luetaan innokkaasti blogeista muiden maanrakennuskokemuksia.

Kiintokalusteet
Maaliskuussa sisustusinnostuksen vallassa lähetimme tarjouspyyntöjä kuudelle kiintokalustetoimittajalle. Yksi heistä ehdotti tapaamista tarjouspyynnön saatuaan, toinen muistutusviestin jälkeen ja kolmannelta tuli osittainen tarjous (mallisto on muuttumassa, minkä vuoksi kokonaistarjouksen saa vasta kesäkuussa). Kahden muun firman tarjouksia vielä odotellaan; nekin on luvattu huomiseen mennessä... Ja eilen tuli vastaus siltä kuudennelta firmalta (jonka tarjontaa olemme käyneet paikan päällä katsomassa ja heidän kanssaan vaihdettu useampi viesti), että heillä on nyt niin paljon töitä, että eivät ehdi meille tarjousta tekemään. Näinä aikoina tämä kuulostaa suorastaan hämmentävältä, mutta onhan se hyvä, jos keittiökauppa käy... He olivat kuitenkin aiemmin luvanneet antaa tarjouksen 15.5. mennessä. Ehkä tästä pitäisi vetää omat johtopäätökset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti