Kartta

Kartta

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Keittiötarjousten "ex post"-vertailua

Keittiötarjouksia pyydettiin yhteensä kuudelta toimittajalta. Joitain ehdokkaita oli pudonnut pois jo siinä vaiheessa, kun alustavasti käytiin heidän ovimallistoaan ja muuta valikoimaa läpi.

Yksi tarjouskisaan valituista oli lopulta liian kiireinen antamaan meille tarjousta, mikä tuntui aika uskomattomalta myymäläkäynnin ja kaiken viestinvaihdon jälkeen. Alun perin tarjous oli luvattu toukokuun puoliväliin mennessä, mutta kun sitä ei alkanut kuulua, kyselimme perään ja vastaus (kiireeseen vedoten) oli, ettei ole tarjousta tulossa. Onhan se tietysti hyvä, että töitä riittää...

Kaksi muuta firmaa jäi tarjouskilpailusta ihan vain huonon palvelun takia. Vaikutti siltä, ettei heillä ollut mielenkiintoa lähteä tekemään tarjousta. - Toinen kyllä sittemmin antoi tarjouksen, mutta se oli huomattavasti kalliimpi kuin kolmella "jatkoon päässeellä" eikä tarjoukseen ollut eritelty mitään hintatietoja - vain huonekohtaiset kokonaissummat, ota tai jätä.

Kolmaskin firma oli pudota pois jo ensimetreillä meidän ja myyjän kemioiden totaalisen kohtaamattomuuden takia. Myyjä vaikutti olevan närkästynyt siitä, että tiesimme jo tapaamiseen tullessamme aika tarkkaan, mitä halusimme, ja kyseenalaisti toiveitamme. No, otimme heiltä tarjouksen kuitenkin saadaksemme jotain vertailukohtaa kahteen muuhun tarjoukseen. Ja jatkokeskustelut sähköpostitse ja puhelimitse sujuivat kyllä hyvässä hengessä. Hinta ja palvelu ratkaisivat kisan kuitenkin toisen firman eduksi.

Loppusuoralla mukana olivat Domus ja Keittiömaailma. Kun rakennusprojektin aloitukseen liittyneet kiireet painoivat alkukesästä päälle, otimme kalustehankintojen kanssa tuumaustauon, mutta nyt on päätös tehty.

Domuksen palvelu oli alusta loppuun asti todella hyvää ja jo siitä ilosta olisi ehkä voinut muutaman satasen hintaeron sulattaa. Mutta lopulta kalusteiden lähes 3000 euron hintaero ratkaisi valintamme Keittiömaailman eduksi (ja hyvää palvelua on saatu sieltäkin).

Keittiövertailua tehdessämme yhtenä vaihtoehtona pohdittiin kivitasojen tilaamista erikseen esim. virolaiselta Diapolilta. Heiltä tilattiin mallipala keraamisesta Arctic White -tasosta, jonka neliöhinta olisi hyvinkin kilpailukykyinen Keittiömaailman kautta tuleviin tasoihin verrattuna. Työstö- ja asennushinnoista emme kuitenkaan ryhtyneet ottamaan selvää vaan totesimme, että selkeintä on, kun koko keittiöpaketti asennuksineen tulee saman toimittajan kautta.

Keittiömaailma oli ainoa, joka huomioi, että kodinhoitohuoneeseen tarvitaan erikoislaatikot ergonomiselle tasolle asennettavien Mielen pyykkikoneen ja kuivausrummun alle. Tavalliset laatikostot eivät niiden painoa kuulemma kestä.

Keittiömaailman valinnan puolesta puhui myös se, että keittiön tammiviiluovien vaihtaminen massiivipuisiin oviin ei nostaisi hintaa. Ja kun päädyimme tilaamaan kph:n, wc:n ja khh:n altaat muualta, nämä vähennettiin suoraan tarjoukseen eritellystä hinnasta. Hyvin asiakasystävällistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti