Kartta

Kartta

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Sähköä, harkkoja, terästä ja betonia

Sähköt työmaalle saatiin viikko sitten. Sähköjohtoa tosin tuli noin 15 metriä vähemmän kuin sitä oli Vantaan Energialta tilattu, mutta asia korjattiin eilen. Johtoa jatkettiin puuttuvat metrit, jotta pääkeskus saadaan aikanaan siirrettyä lopulliseen paikkaansa autotallin päätyyn. Vantaan Energian kanssa yhteydenpito on sujunut hyvin, mutta kun tonttijohdon vetäminen ja liittäminen ja pääkeskuksen tuominen on pilkottu usealle aliurakoitsijalle, niin eipä taida olla mikään ihme, että toimitus ei ensi yrittämällä täysin vastaa tilausta. Tonttitien päässä liitoskohdassa on edelleen kuoppa odottamassa täyttäjäänsä.

LammiTassut noudettiin itse tehtaalta viime viikolla. Pari ylimääräistä muottia haettiin vielä pääoven edustan terassia varten, jotta se saadaan samaan tasoon katoksen lattian ja pääoven syvennyksen kanssa. Ensimmäiset 36 tonnia harkkoja saapui tontille myös viime viikolla. Yllätyksenä tuli, ettei auton nostolaitteen ulottuvuus riittänyt lähimaillekaan talolle asti. Nyt on kaksi lomapäivää kuskattu harkkoja käsin - ja sen kyllä tuntee lihaksissa.

Antura valettiin lomareissumme aikana ja sokkelin teko on jo hyvässä vauhdissa. Terästä talon perustuksiin on suunniteltu tulevan niin paljon, että työmiehiäkin kummastuttaa, mutta parempi kai liikaa kuin liian vähän. Ensi viikolla on vuorossa sokkelin valu ja sen jälkeen ulko- ja sisätäytöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti