Kartta

Kartta

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Maalari maalaa taloa, valkoista ja ...

Tasoitemiehet saivat hommansa valmiiksi menneellä viikolla. Seuraavien viikkojen aikana raksalla alkaa näkyä myös lopullista pintaa. Tuskin malttaa odottaa.

Värikarttojen äärellä viihdyttiin jo siinä vaiheessa, kun tontilla vasta kaadettiin puita ja taloa hahmoteltiin paperille.

Olohuoneen, keittiön ja vaatehuoneiden seinät sekä pääosin myös ruokailutilan ja kodinhoitohuoneen seinät päätettiin maalata valkoiseksi, samoin kaikki sisäkatot. Pohdinnassa oli Tikkurilan Lumen ja Paperin sävyt. Onneksi osui silmiin Villa Luovan blogi sävyvalinnoista ja siitä virinnyt keskustelu. Päätös mm. tämän perusteella oli helpohko: valkoiset pinnat meillä tulevat olemaan paperinvalkoista.

Himmeysaste vaati jonkin verran pohdintaa. Harmonyn täyshimmeä olisi ollut houkutteleva vaihtoehto, mutta sen puhdistaminen ei onnistu yhtä helposti kuin hieman kovempien (lue: vähemmän himmeiden) maalipintojen puhdistus. Näin ollen meillä päädyttiin Tikkurilan Novaplast 7:aan.

Eteisen seinien sävyksi valittiin jo tuolloin vuosi sitten hennon vaalean sininen ja pikku-wc:n struktuuritapettien sävyksi vastaavasti vaalean punertava. Myöhemmin nämä sävyt täsmentyivät Tikkurilan Pisaraksi (G351) ja Malvikiksi (Y339).

Ruokailutilan yhteen seinään suunniteltiin sinertävän harmaata sävyä, joka olisi jollain tavalla harmoniassa ulkoseinien rappauksen värin kanssa. Sisustuslehdestä poimitusta kuvasta syntyi ajatus, että samaa maalia voisi sipaista myös savupiipun viereiseen syvennykseen rakennettavan hyllykön seiniin. Kuvia seuraa, kunhan päästään toteutusvaiheeseen. Värisävyksi näihin valitsimme Tikkurilan Tunne Väri -sävyn Miete (V353).

Tikkurilan Tunne väri -valikoimasta löytyivät siis useimmat meille tulevista väreistä. Ainoastaan kodinhoitohuoneen lämpimän oranssi tehosteseinä täytyi etsiä muualta. Parhaiten etsimäämme sävyä vastasi Teknoksen T1037.

Maalari aloittaa työnsä ylihuomenna. Tällä välin on itse pohjamaalattu ne seinät, joihin tulee tapetti - eli makuuhuoneet, tv-huone ja wc.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti