Kartta

Kartta

maanantai 2. toukokuuta 2016

Ylimääräisiä reikiä katossa

LVIS-firmalle sattui virhe ilmastointiputkiston suunnittelussa. Ja sittemmin myös toteutuksessa. Yksi läpivienti tuli nimittäin ihan liian lähelle savupiippua. Onneksi isäntä itse alkoi ihmetellä asiaa ja vastaavan kanssa konsultaatioissa todettiin, että siirrettävähän se ilmastointiputki on.

Harmi vain, että peltikattoon oli jo tehty reikä.

Reikä paikattiin väliaikaisratkaisulla, joka olisi saattanut jäädä pysyväksi, jollei isäntä olisi ryhtynyt ajamaan asiaa. Lopulta hyvässä yhteisymmärryksessä sovittiin firman kanssa, että tilataan pellittäjä heidän laskuunsa laittamaan katto kuntoon. Näin tehtiin. Pellittäjä tuli ja veti harjalta asti uuden pellin rei'itetyn tilalle. Häneltä tilattiin myös piipun pellitys.

Harmi vain, että siinä samalla tuli hutiloitua aluskatteen kanssa.

Tuloksena oli, että yhtenä huhtikuun sateisimmista päivistä lorisi vesi pitkin höyrynsulkumuovia kantavaan väliseinään asti ja siitä alas lattialle. Ei muuta kuin korjaushommiin taas.

Pellittäjä myönsi mokansa ja hoiti korjaustyön moitteetta, mukaan lukien kostuneiden puhallusvillojen pöyhimiset useampaan kertaan. Siinä samalla hän hyvitykseksi asensi harjantiivistelistat ja räystäslistat.

Eli harmistuksista huolimatta lopputuloksesta jäi hyvä mieli. Seuraavaa sadetta odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti