Kartta

Kartta

maanantai 2. helmikuuta 2015

Ohjeita, neuvoja ja ideoita

Tonttikauppojen jälkeen projekti alkoi tuntua jotenkin konkreettisemmalta ja sen myötä sisustussuunnitteluinnostus valtasi jälleen. Iltoja ja viikonloppuja vietettiin laattoja, kaakeleita ja tapetteja tutkaillen. Myös rappauksen värivaihtoehtoja, liesituulettimen mallia ja valaistustarpeita pohdittiin.

Yksi ilta vietettiin rakennusalan ammattilaisena toimivan tuttavan vieraana ja otettiin kaikki ilo irti hänen ammattitaidostaan. Siinä samalla saatiin uutta näkökulmaa mm. liukuoviratkaisuihin, varaaviin takkoihin, liiketunnistimella toimiviin valoihin ja niin edelleen.

Potentiaalisen työnjohtajan/projektinjohtajan kanssa käytiin viestinvaihtoa tarjouksen sisällöstä ja todettiin, että toiveet ja tarpeet vastaavat hyvinkin sitä kokonaisuutta, jota hän on meille myymässä.

Lainhuudatusasiakirjat valmistuivat yllättävän nopeasti - kahdessa viikossa. Ja päätöksen mukana saatiin 111 euron lasku. Sitä odotellessa oltiin listattu asioita, joita olisi hyvä tarkistaa vielä Vantaan kaupungin maanmittausosastolta tai rakennusvalvonnasta, mm. että pitääkö puiden kaatamista varten hankkia lupa. (Ei tarvitse.)


31.1. vietettiin puoli päivää Vantaalla Rakenna ja Remontoi -messuilla. Sieltä kertyi mukaan jos jonkinnäköistä esitettä. Näytteilleasettajien joukossa oli useita maalämpötoimittajia, joten varsinkin heidän tarjoamansa informaatio kelpasi meille, samoin laatta- ja parkettiesitteet. Domuksen ja Skaalan esittelypisteissä viivyttiin pitkään. Niiden keskustelujen myötä talon terassisivun liukuoviratkaisut muuttivat hieman muotoaan.

Lisäksi osallistuttiin pariinkin arvontaan ja jututettiin mm. Ruduksen tuotepäällikköä. Sen keskustelun ansiosta viilattiin kotiin päästyämme hieman ulkoseinien paikkoja, jotta saatiin ne sopimaan suositeltuun 200 mm jakoon; yhtä seinää 10 cm sisäänpäin ja toista 10 cm ulospäin.

Tähän mennessä meille on hahmottunut sellainen ajatus, että ainakin Lammilta, Rudukselta ja Lujabetonilta pyydetään tarjous (tai pyydetään projektinjohtajaa pyytämään).

Heti messuja seuraavana arkipäivänä eli tänään tuli yhteydenotto Spigot-nimisestä firmasta. Onni oli suosinut meitä messujen arvonnassa ja voitimme sieltä LVIS-suunnittelun taloprojektiimme. Mainio maanantai!

1 kommentti:

  1. Uusi blogi, kivaa :) Onnea LVIS-suunnittelun voitosta! Kovasti itsekin sitä havittelimme ;) no, sama firma muisti minua toisessa arvonnassa tuntuvalla palkinnolla, eli ei voi valittaa :) Jään seuraamaan :) tervetuloa vierailulle myös meidän blogiin www.kotitunteella.blogspot.fi

    VastaaPoista