Kartta

Kartta

perjantai 27. helmikuuta 2015

Ensimmäiset luonnoskuvat

Eilen meillä oli palaveri arkkitehdin kanssa. Suhtauduin siihen lähtökohtaisesti ehkä vähän liian toiveikkaasti kuvitellen, että muutokset omiin ideoihimme verrattuna olisivat minimaalisia, kuten ehkä olisi alkukeskustelun perusteella voinut olettaa...

Avara aula oli vaihtunut kapeaksi käytäväksi ja kylpyhuone kutistunut. Päämakuuhuone oli pienentynyt, vierashuone vastaavasti suurentunut. Kutistuneen kylpyhuoneen sentit oli sijoitettu kodinhoitohuoneeseen - ilmeisesti ihan säädössyistä eli arkkitehdin mukaan khh:ssa täytyy olla vähintään 110 cm leveä tila. Lisää tilaa oli tullut myös olohuoneeseen, mikä sinänsä vaikutti ihan hyvältä ratkaisulta - neliöitä siihen muutokseen oli otettu pääasiassa keittiöstä. Samoin autotallin suurempaan kokoon olimme tyytyväisiä.

Parituntisen keskustelun päätteeksi täytyi todeta, että aika pitkä on henkinen välimatka unelmakotimme ja ensimmäisen arkkitehtiluonnoksen välillä. Mutta eiköhän tästä rakentavien keskustelujen myötä vielä toimiva pohja tule.

4 kommenttia:

  1. Meillä kävi niin päin että arkkitehti olisi kyllä tehnyt isompaa tilaa mutta mies joka piti (pitää edelleen) tiukkaa budjettikuria ja näin ollen myös oli tarkkana neliöissä ei suostunut.
    Meille tuli todella iso khh minun pyynnöstä vaikka se oli arkkitehdin mielestä sillkkaa hulluutta (sanoin että pesen pyykkejä vain viikonloppuisin ja ajoittaain olen vkloputkin töissä joten tilaa on oltava myös puhtaille, viikaamattomille).

    Muistan myös suunnitelmista että halusimme alakertaan isoa aulatilaa ja "uhrasimme" yhden makuuhuoneen... sitten tajusimm että mitä järkeä rakentaa kaksi olohuonetta...

    Kyllä siinä on monenlaista mietittävää. Mutta toivottavasti arkkitehti ymmärtää teidän toiveista j osaa ratkaista ongelma-kohdat hyvin. Nyt kannattee suunsa aukaista kun vielä ne asiat helposi paperilla muuttuu.

    Mukavia suunnitteluhetkiä!

    VastaaPoista
  2. ps. Kiva kun lisäsit blogisi tuonne SUomalaiset rakennusblogit linkkilistaan =) Sieltä löysinkin sinut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavasta palautteesta ja tervetuloa seuraamaan meidän projektia! Onhan siinä tosiaan paljon mietittävää. Toivottavasti päädytään toimivaan ratkaisuun, joka miellyttää vielä vuosienkin päästä.

      Poista
  3. Meillä alku arkkitehdin kanssa oli yhtä tuskaa. Moneen otteeseen suunnittelin jo heivaavani koko tyypin. Lopulta kuitenkin saimme piirrettyä (pääosin itse) toimivan pohjan jonka arkkitehti sitten vain piirsi puhtaaksi. Aika monesta asiasta saimme kättä vääntää. Mutta silti vielä suosittelen arkkitehdin käyttämistä. Emme olisi tuota ratkaisua löytäneet jos emme olisi kättä vääntäneet :)

    VastaaPoista