Kartta

Kartta

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Sisustamisen peruskysymysten äärellä

Karolina muistutteli jo jokin aika sitten blogihaasteestaan. ...Tässä vastauksia...

1. Jos saisit valita kotiisi yhden uuden design-huonekalun mikä se olisi? (kuva mielellään myös).


Jotain designia on jo valittukin. Meillä sisustuksen päävärit ovat valkoinen, tammi ja vaalean murretut sinertävän sävyt. Sinne tänne ripaus kuparia. Ja se jo hankittu kuparinsävyinen designtuote on Jo Hammerborgin suunnittelemat Orient-valaisimet keittiön ja ruokailutilan väliin tulevan niemekkeen päälle.


Baarijakkarat niemekkeen ääreen ovat jossain vaiheessa hankintalistalla. Ne voisivat olla Hayn Copenhague-tuolit.

2. Kotisi/tulevan kotisi lempihuone/paikka ja miksi?

Tässä vaiheessa en osaa vielä vastata. Jokaisessa huoneessa on omat juttunsa, joiden vuoksi monestakin huoneesta voisi tulla lempihuone: olohuone/ruokailutila/keittiö on avaraa, melkolailla yhtenäistä tilaa, makuuhuoneesta on liukuovi isolle terassille ja paljon valoa ja avaruutta, tv-huoneesta tehdään levollinen pesä säkkituoleineen ja rauhallisine värimaailmoineen. Aika näyttää, missä tilassa sitä sitten parhaiten viihtyy.

3. Millainen on uuden kotinne sisustustyyli?

Rauhallinen, yksinkertainen ja selkeä. Sama värimaailma jatkuu läpi koko talon, ulkoa sisään. Ulkorappaus tulee olemaan sinertävän harmaa, ovet ja ikkunanpuitteet valkoiset. 

Tuo mainittu "ripaus kuparia" alkaa jo pääoven ovenkahvasta ja jatkuu olkkarin takaneduspellin ja yllä mainittujen Orient-valaisimien kautta kylppärin lattialaattoihin ja hanoihin asti.

4. Kuka teillä tekee sisustuspäätökset?

Meillä on yllättävänkin samanlainen maku. Suunnitteluvaiheessa ideoitiin yhdessä ja päädyttiin siihen, että sisustuksen perusta on tammi ja valkoinen kivi. Projektin edetessä minä etsin konkreettiset vaihtoehdot ja mies valitsee niiden joukosta. (Myönnettäköön, että joskus niitä vaihtoehtoja on ollut tasan yksi - kuten kph:n kuviolliset lattialaatat tai tassuamme.)

5. Mikä on kotisi aarre, huonekalu josta et koskaan luopuisi?

Kotiin on hankittu vuosien varrella eri puolilta maailmaa ennen kaikkea toimivia ja mukavia ratkaisuja, jotka sopivat selkeään tyyliimme, ja monella esineellä on tarina tai historia. Ehkä yksi ihastuttavimmista hankinnoista on käsinsolmittu silkkimatto, joka hivelee jalkapohjia makuuhuoneessa aamuin illoin. Tunneside esineisiin on kuitenkin ohuehko; en keksi mitään, mistä ei missään tapauksessa voisi luopua.

6. Mikä on lempipostauksesi ja miksi?

Ennakoin, että se on vielä tulossa - siinä vaiheessa, kun muutto on takana ja pääsee konkreettisemmin fiilistelemään tehtyjä rakennus- ja sisustusratkaisuja.

7. Meneekö sisustukseen paljon rahaa?

Rakennusvaiheessa kaikkiin hankintoihin menee paljon rahaa. Muuten sisustushankintoja tehdään meillä harvoin ja harkiten (toki harkiten myös rakennusvaiheessa). Jos ajattelee esineiden elinkaarta, niin aikaa kestävät ja laadukkaat tuotteet eivät tähän mennessä koskaan ole vuosien käytön jälkeen enää tuntuneet kalliilta.

8. Miksi päädyitte rakentamaan uuden kodin?

Etsimme sopivaa valmista pitkään ja hartaasti. Kun sellaista ei löytynyt ja ajatus unelmakodista oli selkeä, päätimme, että kompromissien sijaan rakennutetaan (ja nyt rakennetaankin) itse.

9. Mikä on teidän rakentajaperheen "motto", paras ohje/asenne raksa-aikana?

Viime vuoden puolella se oli varmaan "hyvin suunniteltu on enemmän kuin puoliksi tehty". Nyt kun suunnittelun lisäksi myös toteutus tapahtuu omin voimin, kantava ajatus on "What I love most about my home is who I build it with." Rentous ja huumori on tärkeää säilyä tekemisessä.

10. Mistä saat inspiraatiota sisustukseen ja sisustusvalintoihin?

Pääasiassa sisustuslehdistä ja asuntomessuilta, mutta varmasti jonkin verran on tullut imettyä vaikutteita myös aiempien asuinmaiden sisustustrendeistä.

11. Kuinka a) rohkea b) varma c) kekseliäs sisustaja olet?

Hyvin varma, mutten ehkä kovin omaperäinen/kekseliäs. Jos rohkeus on sitä, että toteuttaa säväyttäviä ja erikoisia ratkaisuja, niin enpä juuri lainkaan - vaan päin vastoin melko konservatiivinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti