Kartta

Kartta

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Väliseinät (vihdoin) valmiina

Tämän työvaiheen päävastuullisen hauikset ovat saaneet kyllikseen treeniä viime kuukausina. Pientä ylpeyttäkin tunsin siinä vaiheessa, kun tarkuudestaan tunnettu isäntä mittaili laserilla yhtä aikaansaannostani - yli neljän metrin korkeuteen kohoavaa eteisen seinää - ja totesi sen olevan aika hyvin suorassa (siinä oli yksi millimetri heittoa). Urakan loppurutistuksen eli ne edellisessä postauksessa mainittujen vaatehuoneen seinien viimeiset kerrokset sain ladottua tänään. Kiirastorstaista loppuivat tunnit kesken.

Päivän päätteeksi oli tarkoitus tehdä vielä pistevalu kodinhoitohuoneen ja wc:n väliseen seinään. Ensi viikolla niiden ja kph:n ja saunan yläpuolelle rakentuu käyttöullakko. Tältä osin (ja vähän muutenkin) on kuitenkin tiedossa pyhätyötä, sillä tämä raksapäivä päättyi tavallista aiemmin, kun muut velvollisuudet kutsuivat.

Noita väliseinäharkkoja meille tuotiin muistaakseni 17 lavallista. Pikaisen laskutoimituksen jälkeen arvelin jo syksyllä, että niitä on useampi lavallinen ylimääräistä. (Ehkä Lammilla on laskettu siihen jotain särkymävaraa ja muita ekstroja mukaan.) Ja niinhän siinä sitten kävi: harkkoja jäi lähes neljä lavaa. Opimme talvella kantapään kautta, että Lammi ei hyvitä palautettavista harkoista, ellei palautus johdu suunnitelmiin tulleista muutoksista. Sen vuoksi nämä ylijäämät on tarkoitus myydä itse edelleen niitä tarvitseville. Ehkä osa käytetään kesällä puuvajan perustuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti