Kartta

Kartta

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Sähköt - sekä suunnitellut että vähän ekstraa

Vajaan viikon työn tuloksena katossa risteilee nyt aikamoinen määrä sähköjohtoja. Sähkökuviin piirrettyjen piuhojen lisäksi viime metreillä tuli tarve lisävaloon ja -pistorasiaan, kun alkuperäisistä suunnitelmista poiketen päädyttiin tekemään noin 20 neliön käyttöullakko.

Toinen lisäys alkuperäisiin suunnitelmiin verrattuna oli voimavirran vetäminen autotalliin. Vielä sille ei ole tarvetta, mutta ehkä jonain päivänä on, jos esim. hankitaan sähköauto (jos niiden hinnat joskus putoavat kohtuullisemmalle tasolle).

LVIS-firman kanssa pyritään sopimaan, että näistä lisätöistä ei laskutettaisi. Matkan varrella on monessa käänteessä ollut tarve omaan valvontaan ja reklamointeihin suunnitelmien puutteellisista toteutuksista, joten tällainen järjestely olisi enemmän kuin tervetullut.

Meidän kannaltamme eniten aikaa vienyt moka oli keittiön niemekkeeseen suunniteltujen pistorasioiden puuttuminen. Niiden sähköjohto olisi pitänyt vetää lattian kautta, koska lähellä ei ole kattoon asti ulottuvaa seinää. Mutta niinpä vain jäi vetämättä - ja itsekin huomasimme tämän puutteen liian myöhään. Asia korjattiin vetämällä itse jälkikäteen mahdollisimman lähellä lattianrajaa keittiön ja olohuoneen välissä mutkittelevaa seinää pitkin varausputki, jonka sisällä on kuumuutta kestävä johto. Tuollaiseen erikoisratkaisuun piti turvautua siitä syystä, että kyseinen seinä on keittiön puulieden ja olohuoneen takan välissä.

Talon sähköt on nyt siis vedetty ja ensi viikolla alkaa katon levytys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti