Kartta

Kartta

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Takka-asennus

Takka ilmestyi pihalle jo hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta. Toimitusaika pääsi yllättämään, kun ei tullut tarkistettua sitä sopimusta tehdessä. Kuvitelma oli, että ajankohta sovitaan sitten erikseen.
Takka nökötti talven yli autotallin kulmalla, kunnes yhtenä maaliskuun iltana mies kaverinsa kanssa siirsi sen sisätiloihin. Oli siinä kahdelle miehelle tekemistä! Painoa takalla on lähes 300 kg ja kivisen pihan poikki kuljettamisen lisäksi piti saada se nostettua yli puoli metriä korkealle etuterassille ja siitä olohuoneeseen.
Takka-asentaja soitteli alkuvuodesta useamman kerran ja halusi tietää, milloin voi tulla tekemään asennustyön. Lopulta sovittiin, että soitamme hänelle itse siinä vaiheessa, kun asia on ajankohtainen. Ja koittihan sekin päivä viimein.
Varsinaisesti takka-asentajiin otettiin yhteyttä piipun pystyttämisen vuoksi, mutta kun vauhtiin pääsivät, niin saman tien myös takka tuli asennettua. Kuorirakenteen Silca-elementit tasoitettiin, mutta pintarappaus tai muu käsittely hoidetaan myöhemmin, kunhan ollaan päätetty, millainen pinta takkaan halutaan.
Kyseessä on siis Schmidin kiertoilmatakka, josta täällä tarinoitiin vuosi sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti