Kartta

Kartta

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Pölyisiä päiviä

Tällä "minihiihtolomalla" ei kaivettu suksia varaston uumenista. Sen sijaan vietettiin muutama pitkä päivä raksalla.

Alkuvuoden vapaa-aikaa on hallinnut väliseinien ladonta, valut ja rasioinnit. Niitäkin tehdään edelleen. Kylpyhuoneiden seinälaattavaihtoehtoja etsiskeltiin myös ja varmisteltiin sisäseinien värisävyjä. Mutta se varsinainen näille päiville suunniteltu työvaihe oli lattioiden betoniliiman poisto hiomalla. (Tosin olohuoneen ja ruokailutilan lattiat jätettiin myöhempään ajankohtaan.)

Lattiat on valettu syyskuussa ja talossa on ollut lämmöt päällä joulusta lähtien, joten jonkin verran betoni on jo ehtinyt kuivua. Toki se olisi käynyt nopeammin, jos oltaisiin hiottu lattiat aiemmin, mutta lattioiden laatoituksiin - parkettien asennuksesta puhumattakaan - on vielä sen verran paljon aikaa, että kosteus tuskin aiheuttaa aikatauluongelmaa.

Edellisviikonloppuna yksi naapurustoon taloja tehnyt rakentaja kävi mittailemassa lattioidemme kosteutta omalla mittarillaan. Tulos vaihteli pääasiassa välillä 105-110, eteisaulassa oli jo alle sadankin. Hänen mukaansa tuloksen pitäisi olla noin 90 ennen kuin aletaan pinnoittaa. Nähtäväksi jää, miten nopeasti lukemat alkavat tästä laskea.

Vastaavaa työnjohtajaa pyydetään tekemään vastaavanlaiset mittaukset omalla pintamittarillaan muutaman viikon päästä, jotta tuplavarmistetaan mittaustulokset. Porareikämittausta ei siis aiota tehdä. Kahden ammattilaisen tekemät pintamittaukset riittävät. Saisihan noita mittareita lainaksikin mm. Heleniltä, ja ehkä sellainen silkasta uteliaisuudesta haetaankin testattavaksi, mutta omiin arvioihimme ei tässä asiassa luoteta. Tulosten luotettavuus kun taitaa kärsiä eniten siitä, jos mittaria ei osaa käyttää ;-)

Pölyisen touhuamisen lomassa pääsuunnittelijamme piipahti eilen raksalla. Aiemmin takkayrittäjänäkin uraa luonut pääsuunnittelija antoi vinkkejä savupiipun kokoamiseen ja erityisesti hormiliitosten sijoitteluun. Tästä aiheesta lisää tuonnempana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti