Kartta

Kartta

perjantai 29. heinäkuuta 2016

Saanko luvan?

- Se oli kysymys, joka motivoi tekemään pitkiä päiviä raksalla juhannuksen yli ja koko heinäkuun. Ja kyllähän se lupa saatiin. Muuttolupa.

Reilu vuosi sitten näihin aikoihin oltiin saatu rakennuslupa, maanrakennusfirma urakoi tontilla ja anturatassuja aseteltiin paikoilleen. Eli talo on valmistunut kohtuullisella vauhdilla, vaikka oman työn osuus on ollut huomattavasti isompi kuin mitä alun perin suunniteltiin.

Pari kuukautta leiriydyttiin naapurissa ja muuton lähestyessä kuskattiin siellä olkkarissa odottaneita muuttolaatikoita uuden kodin varastoksi muuttuneeseen makuuhuoneeseen. Edes astioita ei liiemmin kaivettu väliaikaisasumuksessa muuttolaatikoista esiin vaan alkukesä pärjättiin kertakäyttöastioilla.

Jonkinlainen leirimeininki jatkuu vielä jonkin aikaa. Molemmista vaatehuoneista puuttuu kalusteet, samoin kodinhoitohuoneesta. Kaappeja ja kirjahyllyjäkään ei viitsi vielä kasata paikoilleen ja täyttää kirjoilla, albumeilla jne. ennen kuin lattialistat on saatu asennettua. Suurin osa väliovista puuttuu. Tv-huoneeseen on varastoitu vielä asennustaan odottavat kiintokalusteet. Ja sauna on melkolailla alkutekijöissään. Ehkä sekin jouluksi valmistuu - ellei tämän vuoden jouluksi, niin seuraavaksi ;-)

Mutta on sentään toimiva keittiö, wc ja kylpyhuoneita kaksin kappalein. Laatoitukset, parketit, maalit ja tapetit on paikoillaan. Samoin muuttotarkastuksessa edellytetty numerokyltti autotallin seinässä, ulkoroskis kirvesvarren päässä, palovaroittimet sisäkatossa ja katolla kattoturvatuotteet.

Seuraava iso projekti on maantäyttö. Ehkä tälle kesälle ehtii vielä pihalle levittää siirtonurmenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti