Kartta

Kartta

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

"House warming party"

Maalämpökaivo porattiin toissa perjantaina Rototecin toimesta. Koko lämmityspaketti tilattiin Spigotin kautta ja maalämpöpumpuksi valittiin Niben F1255 invertteripumppu.

Tavalliseen maalämpöpumppuuun verrattuna invertterin etuna on, että se mukautuu automaattisesti rakennuksen energiantarpeeseen. Ja kun lämpöpumppu toimii aina oikealla teholla, lämmityskustannukset ovat mahdollisimman alhaiset. On/off-tekniikan pumppuihin verrattuna tasaisemman käynnin pitäisi myös näkyä pumpun käyttöiässä. Näin ainakin teoriassa. Aika näyttää.

Tupareita meillä ei juhlita vielä moneen kuukauteen, mutta yhden sortin "house warming party" on käynnissä. Mm. höyrysulun rimoituksen parissa vierähti jokunen tunti tänä viikonloppuna. Puhallusvillat on tilattu tulevalle viikolle. Ja ennen kuin saadaan maalämpöpumppu asennettua, täytyisi teknisessä tilassa olla seinät. Ja ne seinät (kuten lähes kaikki muutkin väliseinät) tehdään harkoista. Harkkoja on nyt siirretty neljä lavallista urakalla ulkoa sisään (14 kg per harkko, 88 harkkoa per lava). Ja kyllä siinä lämmin tuli!

Seuraavaksi on siis tarkoitus latoa teknisen tilan väliseinät ja kaikki loputkin väliseinäkivet (toistakymmentä lavaa) kannetaan lähiviikkoina sisätiloihin odottamaan ladontaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti