Kartta

Kartta

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Katselmukset, tarkastukset, mittaukset ja mitä niitä oli?

Myönnettäköön, että pedantista asenteesta ja säntillisestä otteesta huolimatta jossain on lipsuttu...

Talonrakennusprojektin eri vaiheisiin kuuluu mittava määrä erinäisiä katselmuksia, kokouksia, tarkastuksia, mittauksia, jne. Näitä koskien saatiin rakennusviraston aloituspalaverissa oikein kirjakin ("Pientalotyömaan valvonta ja tarkastusasiakirja"), jonka loppuun oli koottu kaikki mahdolliset katselmukset ja muut yllä mainitut. Onneksi suurimmasta osasta huolehtiminen on sälytetty vastaavan työnjohtajan vastuulle.

Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen rakennustyömaa vei jo alkusyksystä miehen mennessään (noin kuusi päivää viikossa) ja rouvan tehtäväksi jäi laskujen maksaminen, tekemättömien tarjouspyyntöjen tekeminen ja toimitussisältöjen varmistelu. Aikaa ja energiaa ei liiemmin jäänyt noiden viranomaiskontaktien perään katsomiseen.

Siinä vaiheessa (lue: "ennen viime maanantain rakennekatselmusta"), kun alkoi epäilyttää, onko kaikki tarpeellinen kirjattu rakennusviraston vihreäkantiseen kirjaan, oli mentävä ja tarkistettava asia. Inventaarion lopputulos oli se, että kirjan sivut olivat lähes tyhjät. Tietääksemme kaikki tarvittavat katselmukset oli kuitenkin hoidettu ja niistä oli olemassa mustaa valkoisella erinäisten lappusten muodossa. Sitten vain kokoamaan papereita loogiseen järjestykseen.

Vastaisen varalle tarkastuspöytäkirjat ynnä muut on nyt tallennettu Lupapisteeseen. Ja se vihreä kirjakin on työn alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti