Kartta

Kartta

lauantai 30. tammikuuta 2016

Pitkittyneitä projekteja, vol. 2 (räystäslaudat)

Tarkoitus oli, että räystäiden aluslaudat ja otsalaudat olisi laitettu paikoilleen pian teräskatteen asennuksen jälkeen. Talon takasivustalle ne saatiinkin nopeasti, terassipuoli otti vähän enemmän aikaa. Sitten tuli priorisoitua yhtä jos toistakin muuta hommaa laudoitusten teon kustannuksella. Ja telinevuokra raksutti päivästä ja viikosta toiseen. Joulun alla saatiin siirrettyä telineet pääsisäänkäynnin puoleiselle sivulle ja työ pääsi uudestaan käyntiin, mutta sitten tulikin jo joulu vastaan ja homma jäi kesken.

Timpureiden kanssa oltiin sovittu, että vuodenvaihteen jälkeen tekisimme mahdollisimman paljon itse - useamman talon itselleen rakentaneen tuttavan avustuksella. Aluslaudoituksen teko oli kuitenkin tarkoitus jättää timpureiden hoidettavaksi heti joululomien jälkeen. Mutta sitten iski tulipalopakkanen ja homma lykkääntyi. Seuraavaksi tuli timpurille flunssa, sitten Vantaalle talven toistaiseksi pahin pyry. Ja sen jälkeen taas pakkanen. Ja sen jälkeen toinen timpuri sairastui... 

Tolkuton määrä "turhia päiviä" on mennyt pihalla joutilaina seisseiden telineiden vuokriin. Lopulta kaikkien noiden käänteiden jälkeen päätettiin, että nyt tehdään itse se, mikä on ihan välttämätöntä saada tehtyä ennen kuin alkaa sataa räntää ja vettä vaakasuoraan. Projektin loppu hoidetaan vasta keväämmällä henkilönostimen kanssa. Vuokratelineistä päästään toivottavasti eroon tämän viikon loppuun mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti