Kartta

Kartta

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Pitkittyneitä projekteja, vol. 3 (viemäriliitos)

Tonttitiemme alle vedetty viemäriputki oli ajateltu liittää naapurin tarkastuskaivoon. Jo kesällä kuitenkin havaittiin, että naapurin tarkastuskaivo ja viemäriputket olivat painuneet ja olisivat olleet korjauksen tarpeessa. Pitkällisen "pohdiskelun" jälkeen kävi loppusyksystä aivan selväksi, että suunnitelma korjauksesta, liitoksesta ja kustannusten jaosta ei tule toteutumaan.

Haimme kaupungilta lupaa viedä oma putki tiealueella suoraan HSY:n kaivoon. Hyvin huolellisesta pohjustuksesta, tonttivisiiteistä ja puhelinkeskusteluista huolimatta rakennusvalvonta pyöritteli asiaa vielä kolmisen viikkoa, mutta lopulta lupa heltisi.

Tarjoukset saatiin kolmelta maanrakennusfirmalta. Valitsimme edullisimman, joka tuli mukaan tarjouskisaan tuttavan suosituksesta.

Ennen talven pakkasia tehtiin vesitesti, jolla varmistettiin, että kymmenien tonnien painoiset rekat ja nosturit eivät ole painaneet putkia notkolle tonttitiellä. Vesi soljui putkessa hienosti. Helpotus!

Kaivuutyö reilun 20 metrin matkalta ja liitoksen teko oli tarkoitus toteuttaa ennen vuodenvaihdetta, mutta maanrakennusfirman toisen työmaan viivytykset ja sittemmin kireät pakkaskelit johtivat siihen, että homma lykkääntyi - ja on edelleen tekemättä. Koko homma olisi urakoitsijan arvion mukaan valmis kolmessa-neljässä päivässä. Näillä näkymin työ tehdään vasta sitten, kun routa sulaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti