Kartta

Kartta

maanantai 15. helmikuuta 2016

Hitaastiko hyvä tulee?

Rouvalla oli kuvitelma, että tähän mennessä väliseinät olisivat jo täydessä korkeudessaan ja alaslaskujen teko vauhdissa. Menneellä viikolla oli tunnustettava, että päivässä ei tehdä viikon töitä, vaikka kuinka tehokkaita oltaisiin. Aikatauluhahmotelmissa ei ollut lainkaan huomioitu, miten hidasta puuhaa on rasiointien tekeminen ja väliseinien valaminen.

Osa väliseinistä toki on jo täydessä korkeudessaan. Ja ne, jotka eivät vielä ole, tulisivat ilta- ja viikonlopputöinä varmaan parissa viikossa valmiiksi. Mutta ensin on saatava väliseinien rasioinnit tehtyä, kaikki 43 kappaletta. (Onneksi iso osa rasioista on jo valmiina kantavissa seinissä; muuten urakka olisi vieläkin mittavampi.)

Ja ne väiseinien valut sitten. Harkkoseinistä on valettava kaikki 2,5 metriä ylittävät osat. Toisin sanoen ulko-oven viereiseen, 4,2-metriseen eteisen seinään on tehtävä vähintään 1,7-metrinen valu. Ja vastaavasti 2,9 metrin korkeuteen kohoavaan keittiön seinään vähintään 0,4 metrin valu. Ja noiden kahden väliin - pulpettikaton alle - mahtuu aika paljon korkeaa tilaa ja korkeita seiniä. Lisäksi valetaan kaikki oviaukkojen viereiset harkkokerrokset, jotta karmit saa niihin aikanaan tukevasti kiinni. Jos väliseinien rakentaminen aloitettaisiin nyt, valut tehtäisiin sitä mukaa kuin seinä nousee. Oppia ikä kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti