Kartta

Kartta

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Tapettivalinnat

Viime kesänä tuli kierrettyä monta tapettiliikettä ja tapetteja myyvää rauta- yms. kauppaa sekä tilailtua tapettinäytteitä sieltä sun täältä.


Pitkään suosikkina päämakuuhuoneen tapetiksi oli K-raudan hyvin simppeli valkoinen tapetti, jossa oli aavistuksen hopeaan vivahtavia raitoja. Mutta visiitti Tapettitaloon muutti mielen. Sieltä löytyi se täydellinen makkaritapetti Fiona Light&Bright -mallistosta. Tapetti tilattiin KodinTerrasta, josta sen sai huomattavasti edullisemmin.

Myös toiseen makuuhuoneeseen ja tv-/vierashuoneeseen pohdittiin tapettivalintoja pitkän kaavan mukaan. Rouva olisi ollut halukas kokeilemaan vahvojakin värejä ja kuvioita, mutta isäntä vähän jarrutteli ja esitti hillitympiä vaihtoehtoja. Kompromissiksi toiseen makuuhuoneeseen löytyi Boråstapeterin harmaavalkoinen raitatapetti Collected Memories -mallistosta. Tämä tapetti tilattiin Virosta, Scandinavia tapeedisalongista.

Tv-huoneen seinät puolestaan ovat edelleen pohjamaalattuina odottamassa lopullista valintaa. Vaihtoehtona on myös maalaus, jos sopivaa tapettia ei ihan heti löydy. Ehkä ihan hyväkin ensin asettua aloilleen uuteen kotiin ja ajan kanssa miettiä joitain "viimeisiä silauksia".

Pikkuvessan seiniin liisteröitiin Tikkurilan Riite-struktuuritapetti, joka maalattiin Tikkurilan Tunne väri -kartan sävyllä Malvikki. Maalausvaiheessa osa tapetin saumoista vähän irtosi ja kaipaavat nyt korjaustoimenpiteitä ;-)

2 kommenttia:

  1. Meillä oli myös suunnitteilla tuo Fionan tapetti. Vahingossa kerran satuin Viron reissulla K-raudassa huomaamaan vastaavan. Omaan silmään ainakin 99% samanlainen. Hinta oli muistaakseni 12€/rll. Ihan vaan jos joku vastaavia kaipailee.

    VastaaPoista
  2. Pitää paikkansa, että monenkin hankinnan kohdalla hintavertailu Suomen rajojen ulkopuolella kannattaa. Me päädyimme ostamaan Fionan Suomesta, mutta Boråstapeterin raitatapetti oli huomattavasti edullisempi tilata Virosta.

    VastaaPoista