Kartta

Kartta

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Seinien värit - sisältä ja ulkoa

Huoneiden seinistä (maali/tapetti) on pääosin syntynyt jo kohtuullisen selkeä ajatus, mutta erityisesti makuuhuoneiden ja TV-huoneen konkreettisia tapettivalintoja on ollut siitä huolimatta haasteellista tehdä. Viime viikonloppuna ja alkuviikon iltoina käytettiin sopivien vaihtoehtojen etsimiseen huomattava määrä aikaa. Nyt odottelemme muutamia tilattuja tapettinäytteitä vertailtaviksi itse K-raudassa saksimiemme tapettipalojen kanssa.

Olohuoneen ja ruokailutilan seinät saavat valkoisen värin - huolimatta siitä, että joidenkin sisustusasiantuntijoiden mukaan valkoinen on väistyvä väri. Ja ruokailutilaan tulee murretun sininen tehosteseinä, luultavimmin Tikkurilan Tunne väri -sisämaalikartan värisävyä V353, vaikkei tehosteseinäkään ehkä ole enää ihan muodin aallonharjalla ratsastamista. Se tuo kuitenkin mukavasti särmää muutoin valko- ja tammensävyiseen tilaan.

Kylpyhuoneiden värimaailma ja laattavalinnat oli suorastaan yllättävän helppo tehdä, samoin pienen vieras-wc:n sisustusvalinnat. Tarkoitus on tuoda vierasvessaan ripaus glamouria: seiniin struktuuritapetti, joka maalataan helmiäishohtoisella, aavistuksen vaaleanpunertavalla sävyllä (Tikkurilan värikartan Y339), lattiaan tulee valkoinen laatta ja kaappien ovet korkeakiiltoista harmaata esim. Ikean tyyliin. 

Kokonaisuuden kruunaa "kristallinen" kattoplafondi, joka voisi näyttää esim. Netraudan Madelenelta.

WC:hen ja makuuhuoneen yhteydessä olevaan kylpyhuoneeseen laitetaan valopeilit - ei välttämättä juuri tällaiset kuin kuvassa, mutta jotain tämän tyylistä.


Eteisaulan seinien värimaailmaa on mietitty pitkän kaavan mukaan. Tässä jokunen päivä sitten syntyi vihdoin toteuttamiskelpoisen oloinen idea:

Eteisen seinät maalataan. Pohjaväriksi tulee hyvin hento sininen, esimerkiksi Tikkurilan Tunne väri -värikartan F351. Pääovesta katsoen vastakkaiseen päätyseinään maalataan Marimekon Lumimarja -kuosin tyyliin tällainen puu, jonka kirkkaammat väriläiskät (esim. Tikkurilan sävyä K303) piristävät sopivasti muutoin vaaleasävyistä tilaa. Samalla pirteällä värillä maalataan kodinhoitohuoneen yksi seinä.

Rappauksen väriksi meillä oli alunperin neljä vaihtoehtoa: valkoinen, vaalea siniharmaa, keltainen ja punainen. Kaksi viimeksimainittua putosi pois demokraattisen äänestyksen tuloksena. Valkoisen (+ punainen katto) ja vaalean siniharmaan (+ musta katto) puntaroinnissa päädyimme lopulta vaalean siniharmaaseen, Ston Architectural Colours -värikartan sävy 16215.

Julkisivujen ilmettä tulevat keventämään valkoiset koristerimat joidenkin ikkunoiden ylä- ja alapuolelle sekä valkoiset ikkunanpuitteet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti