Kartta

Kartta

torstai 23. huhtikuuta 2015

Saunasuunnittelua

Emme ole suomalaistyypillistä saunakansaa, mikä näkyy saunamme pienehkössä koossa (1400 mm x 2100 mm). Sellainen kuitenkin päätettiin sisällyttää taloon syistä, että "kaikilla muillakin on" ja onhan siellä mukava sitten saunottaa lähisukua ja kavereita, joilla on enemmän intoa löylynheittoon.

Kiukaaksi valikoitui pieneen tilaan sopiva edullinen malli, jossa suojaetäisyydet on minimoitu kuorirakenteella. Harvian mallissa Cilindro H 6,8 kW yhdistyy miehen toivomus rouheasta, kiuaskivet paljaaksi jättävästä metallirakenteesta ja rouvan toivoma selkeälinjaisuus.

Kiuastarjontaan tutustuessa löytyi Harvian sivuilta (designer.harvia.fi) kätevä saunasuunnitteluohjelma, jolla vapaapäivän ratoksi askarreltiin tällainen malli. (Kiukaan etusäleikön olisi tarkoitus olla kohti lauteen kulmamoduulia, mutta suunnitteluohjelma ei salli tällaista säätämistä.)

Laudemateriaaliksi ja seinäpaneeleiksi valittiin lämpökäsitelty haapa, samoin kylpyhuoneen kattoon. Ovimalli on savunharmaa. Koko paketille - laudemateriaalit parafiiniöljykäsiteltyinä, kiuas kivineen, ovi karmeineen, saunan seinä- ja kattopaneelit sekä kylpyhuoneen kattopaneelit - tulisi hintaa hieman vajaat 3000 euroa. Lieneekö hyvä tarjous?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti