Kartta

Kartta

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Rakennuslupahakemus jätetty :-)

Tasan kaksi kuukautta kului ensimmäisestä tapaamisesta arkkitehtikuvat piirtäneen rakennussuunnittelijan kanssa siihen, kun kuvat olivat valmiit - ja sitten vielä pari päivää päälle, että saimme pääsuunnittelijan sähköisen allekirjoituksen lupahakemuksen liitteisiin. Ja tänä iltana jätimme rakennuslupahakemuksen - sekä välittömästi sen jälkeen lausuntopyynnön Vantaan energialle.

Odottavan aika on tuntunut kovin pitkältä ottaen huomioon, että sekä pohjapiirustuksesta että julkisivuista oli jo kohtuullisen valmiiksi mietityt kuvat. Alkuperäisiin omiin luonnoksiimme verrattuna olohuone lopulta leveni 80 cm - ja keittiö vastaavasti kapeni, savupiippu vaihtoi paikkaa (meidän ehdotuksestamme), khh leveni 20 cm (rakennusmääräysten mukaisesti) ja eteisaula kapeni 10 cm. Lisäksi talon ja autotallin välissä oleva katos kapeni puoli metriä. Siinä se. Toki asemapiirustus piti myös piirtää ja miettiä hulevesisuunnitelmat, maanpinnan korkeudet ja tukimuurit.

Lupapiste.fi-palvelu on todella kätevä ja helppokäyttöinen. Hienoa, että tässä on siirrytty nykyaikaan. Tarvittavia liitteitä on voinut tallentaa sinne sitä myötä, kun niitä on hankittu: ote asemakaavasta, kaavadokumentti, perustamistapalausunto, energiaselvitys, rakennushankeilmoitus, naapureiden kuuleminen ja suostumukset niiltä naapureilta, joiden tontin rajalle tehdään tukimuurit, maalämpökaivoa varten tonttikartta ja rakennettavuusselvitys. Ja tietysti ne varsinaiset piirustukset, joista asemapiirros myös dwg-formaatissa mittausosastoa varten.

Naapurikuulemiset hoidimme viime torstaina (tai pääasiassa mies hoiti) ja samalla tuli osaan naapureista tutustuttua vähän paremmin. Naapurustokierroksen perusteella meillä vaikuttaa olevan oikein mukavat naapurit.

Seuraava vaihe on sitten vastaavan työnjohtajan / projektinjohtajan valinta. Vaihtoehtoja on kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti