Kartta

Kartta

torstai 26. maaliskuuta 2015

Rakennusvalvonta

Tänään meillä oli tapaaminen Vantaan rakennusviraston lupavalmistelijan kanssa. Tapaamiseen osallistuivat myös pääsuunnittelija ja arkkitehtikuvat tehnyt rakennussuunnittelija, jolla oli mukanaan pohja-, leikkaus- ja julkisivuluonnokset sekä asemakuva.

Rakennusvirastoon mennessä itsellä olo oli jotakuinkin sama kuin lapsena hammaslääkärin odotusaulassa: auktoriteetin ohjeita ja neuvoja on noudatettu parhaan kykymme mukaan, mutta kyllähän sieltä silti saattaa paikkaustarvetta löytyä ja toruja tulla.

Helpotus oli sitten sitäkin suurempi. Vastaanotto oli todella ystävällinen, kuvat käytiin läpi hyvässä yhteisymmärryksessä, suunnittelijat vastailivat lupavalmistelijan täsmentäviin kysymyksiin ja me saimme vastaukset omiin kysymyksiimme. Tapaamisessa kävi myös ilmi, että lupahakemuksen voikin jättää jo ennen kuin haemme HSY:n liitoskohtalausuntoa. (Toisaalta liitoskohtalausunto on joka tapauksessa hyvä saada mahdollisimman pian LVI-suunnitelmia varten.)

Nyt siis käytännössä odottelemme, että saamme eilen tehdyn pohjatutkimuksen perusteella laadittavat asiakirjat (perustamistapalausunto ja pintavaaituskartta), minkä jälkeen haemme kunnallistekniikan lausuntoa. Kun paperit on tallennettu lupapiste.fi-palveluun, käymme vielä piirustusten kanssa esittelemässä hankkeen naapureille, joista useimpien kanssa onkin jo suullisesti käyty suunnitelmia läpi. Ja sitten hakemus vetämään.

Yllätyksenä rakennusvirastossa tuli se, ettei riitä, että suunnitelmat esitellään niille, joiden kanssa on yhteistä rajaa enemmän kuin kulmapiste vaan että suunnitelmat on esiteltävä myös "nurkittain" oleville tonttinaapureille ja kirvesvarren liittymän kohdalla tien vastakkaisella puolella oleville naapureille: "hyvää päivää, kirvesvartta - olemme tuonne tien toisella puolella olevan talon taakse rakentamassa tällaista taloa, joka ei kylläkään tule edes näkymään tänne teidän tontille..."

"Kirvesvarren", parkkialueen ja pääoven edustan asfaltointisuunnitelma vaihtui lupavalmistelijan suosituksesta sellaiseen, että pihatielle laitetaan kalliomurske- tai kivituhkapinta ja parkkipaikalle, autotallin edustalle ja kulkuun pääovelle laitetaan pihakivet. Kahden naapurin suuntaan on tehtävä jonkinlainen tukimuuri tonttien korkeuseroista johtuen.

Tapaamisessa kävi myös ilmi, että tontin yhdellä laidalla oleva vyöhyke, jolle on istutettava puita ja pensaita, onkin vain neljän metrin levyinen, joten voimme tehdä talon sille sivustalle haaveilemamme leveän terassin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti