Kartta

Kartta

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Lupabyrokratian vastapainoksi keittiösisustusideointia



Pohjatutkimus on varattu ensi viikolle, samoin tapaamisaika Vantaan rakennusvalvontaan. Rakennuslupahakemuksen liitteiksi tulevat lomakkeet on alustavasti käyty läpi. Ja yritetty hahmottaa vesi- ja viemäriliittymien hankintaprosessia: kunnallistekniikan lausunto -> HSY-veden liitoskohtalausunto -> rakennuslupahakemus -> (LVIS-suunnitelmat ->) LUPA -> liittymis- ja käyttösopimus -> liittämistöiden tilaaminen...


Edellisessä blogitekstissä mainitsemani minilomareissun paluumatkalla poikkesimme lähisuvun suosituksesta Seinäjoella Omega-keittiöiden myymälässä. Sen visiitin perusteella Omega tulee olemaan yksi niistä kalustemyyjistä, joilta pyydämme tarjouksen, kunhan piirustukset ovat siinä vaiheessa, että huoneiden tarkat mitat ja vesipisteiden paikat ovat varmistuneet.


Keittiökalusteiden ovet tulevat olemaan tammivaakaviilua ja tasot valkoista kvartsia. Komposiitti - jota tasovaihtoehtona on mietitty myös - on ilmeisesti arempi kuumalle, vaikka koostuukin kiviaineksesta. Kvartsi on siinä mielessä huolettomampi ja sen saisi myös aivan lumivalkoisena. Allasvaihtoehtoina ovat valkoinen komposiitti ja teräs. Kattilakaappiin tulee Le Mans -mekanismi. Muitakin vastaavia kulmakaappiin soveltuvia mekanismeja on markkinoilla, mutta tietääkseni niiden painorajoitukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin Le Mansilla. Tässä kuvia "leikekirjasta": tammiviiluovi, Le Mans-mekanismi, tiskialtaan ideaalimitat, komposiittiallas.

  

Kalustetarjontaa on tutkailtu sen verran, että ainakin seuraavilla on saatavana toivomiamme materiaaleja ja näiltä tullaan pyytämään tarjoukset koko kodin kiintokalusteista - siis keittiön lisäksi eteinen, kodinhoitohuone, makuuhuone, kylpyhuone ja wc:

  • Domus
  • Gaala-keittiöt
  • Kalustetukku/Charmia
  • Nixi
  • Omega-keittiöt
  • Parma
  • Puustelli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti