Kartta

Kartta

torstai 12. maaliskuuta 2015

Hyvin suunniteltu jne.

Arkkitehdin uudet kuvat saatiin viime viikolla sopivasti, kun olimme lähdössä pitkän viikonloppuloman viettoon. Käytimme melkoisen osan sekä omasta että reissun aikana tavattujen lähisukulaisten ajasta piirrustusten tarkasteluun ja huomioon otettavien asioiden pohtimiseen. Onneksi sukuun on siunaantunut sekä ammatillista näkemystä että tuoretta omakohtaista kokemusta omakotitalon rakentamisesta. Näillä eväillä toimitimme listan vielä toivottavista muutoksista arkkitehdille, jolta nyt odotellaan uusia kuvia. Tapaaminen on sovittu hänen ja pääsuunnittelijan kanssa ensi keskiviikoksi.

Varsinaisten piirrustusten lisäksi ensi viikon tapaamisessa on tarkoitus käydä läpi kunnallistekniikan lausuntoa varten tarvittavat asiakirjat ja rakennuslupahakemuksen liitteet, maalämpökaivon paikka, energiatodistuksen laadinta ja suunnittelijoiden kelpoisuuslomake sekä katsella kalentereista sopivaa aikaa tapaamiseen Vantaan rakennustarkastuksen lupavalvojan kanssa.

Pääsuunnittelijan tapasimme pitkästä aikaa eilen ja kävimme läpi projektin aikataulua, rakennusluvan hakemista ja suunnitteluvaiheessa vielä huomioitavia rakenteellisia asioita. Sen keskustelun jäljiltä suurimpana pohdittavana asiana on nyt perustusten teko. Olimme ajatelleet, että taloon tulisi tuulettuva alapohja, mutta pääsuunnittelija oli sitä mieltä, että kannattaa mm. kustannussyistä pohtia vaihtoehtona myös maanvaraista perustusta. Argumentteja puolesta ja vastaan varmasti löytyy. Tulevana viikonloppuna on tarkoitus miettiä tätä ja arvioida maanvaraisen vaihtoehdon mahdollisia kustannussäästöjä.

1 kommentti:

  1. Hassua, meillä taasen tarkastellaan rossipohja-vaihtoehtoa jo päätetyn maanvaraisen sijaan juuri kustannussäästönäkökulmasta. Meillä tosin on kallioinen tontti joka tarvitsisi hurjasti louhintaa ja siksi kai vastaava työnjohtaja ajatteli, että säästämme tuolla perustamistavalla n.20k€ kun säästymme louhinnalta. Nähtäväksi jää mikä lopullinen perustamistapa tulee olemaan.

    VastaaPoista